Det här är en värmepump som är byggd för att värma ditt hus så energisnålt det någonsin går – oavsett om du installerar den i ett nytt hus eller ersätter en äldre värmepump.

IVT Geo 312C klarar högsta möjliga systemenergiklass A+++, och är en av marknadens effektivaste bergvärmepumpar med årsverkningsgrad på 5,6 1). Samtidigt gör det smarta styrsystemet att den kan anpassa sig efter ett befintligt borrhål. Det betyder att du som byter ut din gamla värmepump får en betydligt effektivare installation.

Den kompakta konstruktionen med inbyggd välisolerad varmvattenberedare gör också IVT Geo enkel att placera i huset. En funktion som ger dig mer pengar över varje månad är kompressorns varvtalsstyrning. Den anpassar automatiskt driften efter din varmvattenförbrukning och skiftningar i utomhustemperaturen för att öka din besparing.

Förutom att du får mer pengar över i slutet av varje månad ger den energisnåla driften minskat slitage på värmepumpens delar. IVT Geo 312C är också ett mycket bra val för dig som gillar att duscha och bada. Vattenkapaciteten är upp till 285 liter i ekonomiläge. Styrsystemet är även förberett för Smartgrid. Det innebär att värmepumpen kan kopplas direkt mot den nordiska elbörsen och själv anpassar så att den jobbar hårdast när elpriset är lägst. IVT Geo installeras endast av certifierade återförsäljare. Med IVT:s serviceprogram ingår hela 10 års garanti